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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Semiárido... Mostrar Todas |
Data corrente: |
02/12/2008 |
Data da última atualização: |
14/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
TORRES, R. de A.; PIRES, J. A. de Á. |
Afiliação: |
Rodolpho de Almeida Torres, Embrapa Gado de Leite; José Alberto de Ávila Pires, Emater/MG. |
Título: |
Estratégias de manejo visando a melhoria da pecuária de leite familiar do Norte de Minas e do Vale do Jequitinhonha. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2008. |
Páginas: |
115 p. |
Descrição Física: |
il. |
ISBN: |
978-85-7835-003-1 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Cap. 1: Condição corporal e alimentação estratégica para um bom desempenho reprodutivo; Cap. 2: integração lavoura pecuária em pequena propriedade - formação de pastagem via consórcio milho-braquiária; Cap. 3: Potencial da integração lavoura, pecuária e silvicultura na região Central de Minas Gerais; Cap. 4: Cruzamento em gado de leite; Cap. 5: Associativismo e tanques de resfriamento de leite comunitário; Cap. 6: Manejo sanitário de rebanho leiteiro; Cap. 7: Importância de um rebanho bovino saudável para a saúde humana. |
Palavras-Chave: |
Bovinos leiteiro; Bovinos leiteiros; Bovinos leiteiros - manejo; Bovinos leiteiros - melhoramento genético; Bovinos leiteiros manejo; Bovinos leiteiros melhoramento genético; Brasil; Gado de leite; Integração lavoura pecuária; Melhoramento e cruzamento em gado de leite; Melhoramento genético; Minas Gerais. |
Thesagro: |
Associativismo; Gado Leiteiro; Manejo; Melhoramento Genético Animal; Reprodução; Reprodução Animal; Sanidade Animal. |
Categoria do assunto: |
-- L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/132475/1/Livro-Estrategias-de-manejo-visando-a-melhoria-da-pecuaria.pdf
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Marc: |
LEADER 01731nam a2200373 a 4500 001 1595264 005 2017-08-14 008 2008 bl uuuu 00u1 u #d 020 $a978-85-7835-003-1 100 1 $aTORRES, R. de A. 245 $aEstratégias de manejo visando a melhoria da pecuária de leite familiar do Norte de Minas e do Vale do Jequitinhonha. 260 $aJuiz de Fora: Embrapa Gado de Leite$c2008 300 $a115 p.$cil. 520 $aCap. 1: Condição corporal e alimentação estratégica para um bom desempenho reprodutivo; Cap. 2: integração lavoura pecuária em pequena propriedade - formação de pastagem via consórcio milho-braquiária; Cap. 3: Potencial da integração lavoura, pecuária e silvicultura na região Central de Minas Gerais; Cap. 4: Cruzamento em gado de leite; Cap. 5: Associativismo e tanques de resfriamento de leite comunitário; Cap. 6: Manejo sanitário de rebanho leiteiro; Cap. 7: Importância de um rebanho bovino saudável para a saúde humana. 650 $aAssociativismo 650 $aGado Leiteiro 650 $aManejo 650 $aMelhoramento Genético Animal 650 $aReprodução 650 $aReprodução Animal 650 $aSanidade Animal 653 $aBovinos leiteiro 653 $aBovinos leiteiros 653 $aBovinos leiteiros - manejo 653 $aBovinos leiteiros - melhoramento genético 653 $aBovinos leiteiros manejo 653 $aBovinos leiteiros melhoramento genético 653 $aBrasil 653 $aGado de leite 653 $aIntegração lavoura pecuária 653 $aMelhoramento e cruzamento em gado de leite 653 $aMelhoramento genético 653 $aMinas Gerais 700 1 $aPIRES, J. A. de Á.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
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Volume |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
05/09/2018 |
Data da última atualização: |
12/02/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
VANIER, N. L.; OLIVEIRA, J. P. de; BRUNI, G. P.; EL HALAL, S. L. M.; VILLANOVA, F. A.; ZAVAREZE, E. da R.; DIAS, A. R. G.; BASSINELLO, P. Z. |
Afiliação: |
NATHAN LEVIEN VANIER, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; JEAN PAULO DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; GRAZIELLA PINHEIRO BRUNI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; SHANISE LISIE MELLO EL HALAL, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; FRANCIENE ALMEIDA VILLANOVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; ELESSANDRA DA ROSA ZAVAREZE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; ALVARO RENATO GUERRA DIAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF. |
Título: |
Characteristics of starch from different bean genotypes and its effect on biodegradable films. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 99, n. 3, p. 1207-1214, Feb. 2019. |
DOI: |
10.1002/jsfa.9292 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Starches from four common bean genotypes were characterized and used in the production of biodegradable films. Starches were characterized by their swelling power, solubility, amylose content, granule morphology, relative crystallinity, thermal and pasting properties, and susceptibility to a-amylase hydrolysis. Films were characterized according to their morphology, mechanical and water vapor barrier properties, whiteness and opacity. Depending on the common bean genotype, a great variation on starch properties may be found, which, in turn, clearly impact the characteristics of the starch-based films. Starches from BRS Pitanga and BRS Pérola genotypes exhibited the highest amylose content and the lowest swelling capabilities. Bean starch from the IPR Uirapuru genotype presented granules with an irregular surface and shape. Starches from IPR Uirapuru and BRS Estilo genotypes provided well-structured biodegradable films, without the occurrence of fissures or cracks. Moreover, starch films containing starch from BRS Estilo genotype exhibited the highest flexibility, permeability and solubility. The morphological, mechanical and water vapor barrier properties of films elaborated with common bean starch vary greatly as a function of the bean genotype used for starch production. |
Thesagro: |
Amido; Biofilme; Feijão; Genótipo; Phaseolus Vulgaris. |
Thesaurus NAL: |
Beans; Biodegradable products; Particle films; Starch; Starch granules. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02270naa a2200337 a 4500 001 2095128 005 2020-02-12 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1002/jsfa.9292$2DOI 100 1 $aVANIER, N. L. 245 $aCharacteristics of starch from different bean genotypes and its effect on biodegradable films.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aStarches from four common bean genotypes were characterized and used in the production of biodegradable films. Starches were characterized by their swelling power, solubility, amylose content, granule morphology, relative crystallinity, thermal and pasting properties, and susceptibility to a-amylase hydrolysis. Films were characterized according to their morphology, mechanical and water vapor barrier properties, whiteness and opacity. Depending on the common bean genotype, a great variation on starch properties may be found, which, in turn, clearly impact the characteristics of the starch-based films. Starches from BRS Pitanga and BRS Pérola genotypes exhibited the highest amylose content and the lowest swelling capabilities. Bean starch from the IPR Uirapuru genotype presented granules with an irregular surface and shape. Starches from IPR Uirapuru and BRS Estilo genotypes provided well-structured biodegradable films, without the occurrence of fissures or cracks. Moreover, starch films containing starch from BRS Estilo genotype exhibited the highest flexibility, permeability and solubility. The morphological, mechanical and water vapor barrier properties of films elaborated with common bean starch vary greatly as a function of the bean genotype used for starch production. 650 $aBeans 650 $aBiodegradable products 650 $aParticle films 650 $aStarch 650 $aStarch granules 650 $aAmido 650 $aBiofilme 650 $aFeijão 650 $aGenótipo 650 $aPhaseolus Vulgaris 700 1 $aOLIVEIRA, J. P. de 700 1 $aBRUNI, G. P. 700 1 $aEL HALAL, S. L. M. 700 1 $aVILLANOVA, F. A. 700 1 $aZAVAREZE, E. da R. 700 1 $aDIAS, A. R. G. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 773 $tJournal of the Science of Food and Agriculture$gv. 99, n. 3, p. 1207-1214, Feb. 2019.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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